Värna om vattnet i sommar – rengöringstips för badtunnan

När solen skiner, kvällarna är ljumma och grillningen är ett faktum, så kommer badtunnan alltid väl till pass. Men en badtunna kräver litervis med vatten, och är det värmebölja som sommaren 2018 när vattenbrist rådde och skogsbränderna härjade, så bör du inte slösa med vattnet – för allas skull. Mer om hur du håller ditt vatten rent länge och hur du sparar på dropparna, kan du ta del av här.

En badtunna är visserligen ingen stor swimmingpool, men det går ändå åt stora mängder för att hålla badtunnan flytande, så att säga. Skaffa dessutom en badtunna för nordiskt klimat så håller du den anpassad i alla väder och lägen. Om det därutöver råder ett alltför varmt klimat ute, så bör du vara sparsam med vattnet genom att använda badvattnet flera gånger.

rent vatten i badtunnanRena vattnet i badtunnan

Tänk på din badtunnas vatten aldrig blir renare än vad du själv gör det till. Det betyder att om du äter en massa mat i tunnan, går in med smutsiga fötter eller låter barnen göra både det ena och det andra i vattnet, så är det dags att byta var och varannan dag. Ett av de säkraste sätten att förhindra att vattnet blir äckligt i förtid, är att använda filtrering. Ett annat som lämpar sig särskilt väl i badtunnor är att hälla i bakteriedödande medel så att vattnet håller sig fräschare längre. Detta innebär dock att du får hälla i lite klor och för överkänsliga kan klor irritera. Det finns emellertid andra varianter som är mildare.

Bästa sättet att hålla tunnan ren är att använda både filtrering och bakteriedödande.

Rengör din badtunna varje gång du byter vatten

Något som många inte tänker på är vikten av rengöring av själva badtunnans inre. Om den är smutsig så spelare det ingen roll hur rent vattnet är – du kommer att känna hur ofräsch din tunna är ändå. Töm det gamla badvattnet, spola med rent vatten och skrubba väggarna och sätena rena med tallsåpa. Genom att vidta olika åtgärder och tänka klimatsmart, så kan alla samsas om det vatten som finns.