Styla hemmet inför försäljning

När det är dags att sälja en bostad vill säljaren förstås att bostaden ska vara attraktiv och säljas för en bra summa pengar. Ett knep som många tar till innan visningen är att stajla hemmet lite. Det är dock få som tar experthjälp eftersom det är ganska lätt att göra mycket själv.

355164-dining-room

Många är intresserade av homestyling men det är få som faktiskt låter ett proffs göra det, skriver DN Ekonomi. Enligt Mäklarsamfundet frågar många konsumenter om mäklarnas extratjänst homestyling men enligt en undersökning utnyttjar inte alls lika många tjänsten. Mäklarna uppger i undersökningen att homestyling förekommer i 13 procent av bostadsrättsförsäljningarna och 8 procent av småhusförsäljningarna. Homestyling är vanligast i Kronobergs län.

Rensa ut för att öppna upp

Faktum är att man inte behöver ta hjälp av proffs för att stajla hemmet inför försäljning. Det finns mycket man kan göra på egen hand. Det första man kan göra när hemmet ska bli fint inför visning är att plocka bort mycket i hemmet. Allt för personliga saker som fotografier ska plockas undan men det kan även behöva plockas bort prydnader i överdekorerade hem för att skapa en balans. I vissa fall kan det till och med vara nödvändigt att hyra ett förråd i ett lagerhotell och ställa undan möbler om bostaden är övermöblerad. Hemmet får nämligen gärna vara luftigt och sparsamt möblerat, så att det ser rymligt ut. Ett annat tips är att innan visningen göra sig av med en del saker man inte vill ha.

”Du ska ju ändå flytta – släng, skänk bort eller sälj det som ändå inte ska med till det nya boendet.” Läs mer.

Homestylingen får dock aldrig gå till överdrift för då kan den istället irritera spekulanter. Bostäder som är i halvbra skick tjänar alltid på att fräschas till för att ge en känsla av fräscht och ljust som de flesta köpare är ute efter, skriver GP.