Snart kommer höga eller låga boendepriser

Utbudet på bostäder är det lägsta på väldigt länge, samtidigt som efterfrågan är fortsatt hög. Numera kan man se hur annonser om bostäder försvinner bort redan innan visningen har gjorts, och i och med amorteringskravet som kom tidigare i år finns det en risk att priserna kan triggas ytterligare, menar Hemnet i en artikel från Svenska Dagbladet. Samtidigt är det många som tror på lägre bostadsbrister rapporterar man i en artikel från Aftonbladets Min Ekonomi här, som fått sin information från SEB:s boprisindikator.

Bra kontakt med banken utan att vara låst till den

Du som nu står i valet och kvalet till att köpa ett boende följer mest troligt informationen, och det är förståeligt att det kan vara förvirrande att hänga med i svängarna. Bäst för att ha kontroll är att prata med din bank, och följa deras rekommendation. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att det är du som bestämmer i slutändan. Och att byta bank kan vara ett alternativ om du verkligen tror på ditt kommande köp, medan din bank inte håller med. Det finns numera många banker att välja på, och inte bara de fyra storbankerna som länge har varit styrande. Att exempelvis kunna låna trots tidigare ekonomiska svårigheter är numera möjligt tack vare www.bluestep.se. Detta är viktigt att komma ihåg, så att du inte känner dig låst i din nuvarande bank. Visa istället banken att du kan det här med räntor och bostadsköp, så kommer de ge dig bättre alternativ än annars.

Följ räntor och ha regelbunden kontakt med mäklare

Att hålla koll på boräntor, på förändringarna med amorteringskrav och alternativa banker kommer ge dig en bättre affär i längden. Försök att ständigt vara uppdaterad, exempelvis genom att läsa DN Ekonomi (här har de en bra chatt om bostadsköp som kan ge dig svar på diverse frågor), följa hur räntorna förändras och regelbundet ha kontakt med mäklare och banker. Det är det som kommer att göra att du får din drömbostad till ett pris som kommer att vara hållbart i längden.

bank.låna.pengar
Banken förvarar dina lån och pengar, men det är du som bestämmer.