Satsa på ett mögelfritt hem

Står du nyligen inför husköpardrömmar och är beredd att lägga multum på ett nytt hus? Kul för dig, men det är dock viktigt att också lägga ner pengar på en besiktningsman som får komma och syna ditt hus innan du köper det. Skulle huset ha mögel och fuktskador kan det nämligen stå dig dyrt i slutet av köpet. Var smart från början!

Vänta inte med att anlita en saneringsfirma eller en besiktningsman som får komma och avgöra om ditt hem är mögelsäkert eller inte. En firma som står högt i kurs är https://www.waterproof-stockholm.se/ som ser till att ditt hem är fritt från mögel och fuktproblem.

mögelskadorVad kan du göra själv?

Innan du ringer och bokar en besiktning kan du underlätta för dig genom att kolla upp själv i hörn, skrymslen och vrår för att se om du hittar mögelsporer och konstiga prickar. Detta är det första tecknet på att ditt hus behöver en omgång. Du kan med fördel också lukta dig till mögel, så även om du inte ser något med blotta ögat men näsan säger till dig att det luktar unket och konstigt, så kan du redan ligga i beredskap och ta dit en besiktningsman fort som attan.

Om ditt köpta hus har mögel

Skulle det vara så att du upptäcker mögel efter ditt husköp så ska du inte misströsta alltför mycket. Det finns många firmor som tar tag i saken omedelbart och avlägsnar möglet på nolltid så att ditt hem blir beboeligt igen. Vänta inte med att sanera mögel eftersom det kan ge upphov till migrän och allergier samt astma. När möglet väl är borta gäller det att hålla efter det så att det inte kommer tillbaka. Vädra dagligen, se till att ha en bra ventilation och kanske en luftavfuktare som tar hand om den kondenserade luften och omvandlar den till nytta.