Säkerhetsdörr viktig åtgärd inför semestern

Grannsämja i all ära – men under sommaren är ofta de flesta på semester samtidigt. Det gör förstås att folk inte kan ha koll på vilka som rör sig i ditt område på samma sätt. Det mest effektiva sättet att komma tillbukt med inbrott under semestern är genom säkerhetsdörr. Tjuven väljer nämligen det hur den efter en snabb analys ser som enklast att bryta sig in i.

Det kommer förstås inte som en nyhet för någon att tjuvarna arbetar extra hårt under den tiden på året när folk är bortresta. Att arbeta dag- eller nattetid, när risken är lägst att några vittnen kan se vad man gör, är det bästa sättet att arbeta på för en inbrottstjuv. Så hur arbetar man emot? Jo, genom att göra själva inbrottet högljutt och långsamt. På prodoor.se säljer de säkerhetsdörrar av mycket hög klass, och det ska vara en mycket envis tjuv som försöker bryta sig igenom de dörrarna.

Gör det svårt att göra inbrott

”Bostadsägaren lämnade sin bostad vid 17-tiden under lördagskvällen. Vid 21.30-tiden kom personen hem igen och fann en uppbruten ytterdörr. När polisen kom dit skrevs en anmälan om grov stöld genom inbrott.” VLT.se

Citatet ovan är ett typiskt scenario där inbrottstjuven troligtvis legat på lur och sedan passat på medan bostadsägaren lämnar hemmet för något ärende. Det skrivs om i flera andra medier: HD, SLA.se – på alla håll i landet kan man bekräfta en uppgång av inbrott. I Stockholmstrakten är förorter med villor, samt bostadsområden nära tunnelbana och pendeltåg eftertraktade. Grannsämja är ett bra koncept och rekommenderas av polisen, men under semestern kan det bli extra svårt. Grannarna är förmodligen också på semester samtidigt som du.