Så håller du din uteplats fräsch

När våren gör sig påmind är det dags för en vårstädning av vår uteplats. Att göra dig kvitt med spindelnät, rengöra utemöblerna, dina takrännor samt se över om något utomhus behövs målas gör din uteplats fin inför våren. Du som har altan och stenplattor kan använda såpa och ättika vid rengöring.

Är det dags att ta på dig handskarna och fixa din uteplats? När våren äntligen gör intåg är det dags för oss att åter öppna dörren till vår uteplats och packa ut våra möbler. Har du en badtunna? Här finner du rengöringstips för badtunnan där du behöver ett fåtal verktyg. Vi spenderar mycket tid på vår uteplats och det regn och rusk som höst och vinter medför gör att vi önskar ge vår uteplats ett rejält fix för att göra denna redo för vår och sommar.

Tips vid rengöring av uteplats

Det har nu kommit att stundas vårstädning av din uteplats och det är dags att väcka denna åter till liv. För att komma igång med städningen finns det några enkla saker för dig att göra för att göra din uteplats redo för att nyttjas.

  • Att ta tag i att göra dig kvitt med spindelnät är en god start. Spindelnät är något som tycks vara ett återkommande problem så se till att göra dig kvitt med allt nät som samlats på väggar, i skrevor och övriga utrymmen. Detta gör du enkelt med en dammvippa.
  • Att rengöra dina takrännor och göra dessa fria från skräp och löv som fallit under hösten, att med lite såpa och vatten rengöra dina utemöbler och att se över om ditt staket är i behov av lite extra kärlek.
  • Att se över om något på din uteplats behövs rustas upp med hjälp av lite färg gör att din uteplats är redo för vår och sommar.

Rengör altan och stenplattor

Du som önskar rengöra din altan kan enkelt använda dig av såpa samt ättika blandat med vatten för att sedan med hjälp av en borste skrubba bort smuts och alger. Efter detta sköljer du enkelt av med vanligt vatten och din altan är redo för att användas. Du som önskar rengöra dina stenplattor kan nyttja samma metod för detta som vid rengöring av din altan. Det kan också vara en god idé att använda dig av en liten skrapa för att komma åt utrymmet mellan stenplattorna.