Rätt möbler för drömhemmet 2022

Är du sugen på att ta in lite nytt till våren 2022? Följ årets inredningstrender och få in ny energi och nya färger i hemmet. Det behöver inte vara dyrt och det finns massor av bra tips att ta del av.

Under 2022 är det flera stilar som vi ser mer av. Bland annat märks 60-, 70-, och 80-talen av ordentligt. Det typiska 70-talet är patchwork och broderier i textilier medan färgen lila och andra starka neonfärger ger en hint om att 80-talet är tillbaka. Vill du inreda med nya möbler kan du hitta soffor i olika färger och modeller på Svenska Hem. De har även ett stort sortiment av andra möbler i hög kvalitet.

Gör soffan till statement möbeln i hemmet

I de flesta hem finns det en soffa, oavsett vilken typ av soffa det gäller. Bäddsoffan passar till compact living, schäslongen i det lite finare vardagsrummet och den mysiga familjesoffan för den stora barnfamiljen som bor i villan. Ett tips under 2022 är att köpa en soffa som får sticka ut lite, oavsett om det handlar om färg eller modell.

Våga ta in det egna hantverket i inredningen 2022

Att byta inredning under 2022 behöver inte vara speciellt dyrt. Det är nämligen inne att dekorera med egengjorda föremål som hoplappade textilier, handgjord keramik och inramade kollage som tavlor. Du ska tänka återvunnet och hållbart men även färgglatt – då är du rätt ute. Till och med företag följer hållbarhetstrenden när det gäller att inreda under 2022. Som Rolf Åttingsberg säger i artikeln i Jordbruksaktuellt:

”De senaste decennierna har man köpt nytt bara för att man tröttnat på det gamla (eller kanske för att kvaliteten inte är densamma som för 50 år sedan…”

Nu gäller det att tänka annorlunda.