Ordna ett hemmakontor

I ett drömboende, är det många som också tänker att man har ett hemmakontor. Alltså ett kontor där man kan sköta diverse pappersarbete, betala räkningar och kanske att man till och med jobbar hemma ibland – när man inte orkar eller kan åka till jobbet.

Men hur får man då till det där perfekta hemmakontoret? Det finns vissa saker som en inte får glömma, både när det kommer till inredning och till säkerhet. I en Kontor headerartikel från Sköna Hem har man har skrivit om just detta ämne, hur man fixar hemmakontoret. I artikeln har de lyft upp väldigt många bra saker, som att möblera så att skrivbordet står mitt i rummet snarare än intryckt i ett hörn som många nog tänker från första början. Det ger nämligen en större känsla till rummet och skapar energier med en mer harmonisk miljö. Dessutom bjuder de på olika möbler som passar perfekt för att ge det den där snygga kontorskänslan samtidigt som man känner av att det är en hemmamiljö. Exempelvis  att välja glasbord snarare ett vanligt skrivbord eller att placera en fåtölj eller soffa i rummet, även fast det inte är meningen att använda den.

Det är viktigt att tänka på säkerheten också. Kanske känner du inte att det finns någonting att skydda eftersom du har kontoret tryggt i ditt hem. Men det finns ingenting som heter att vara för säker, så att köpa hem godkända kassaskåp och säkerhetsskåp och ha i kontoret kan vara någonting du tjänar på i längden. Dessutom kan du lägga andra värdesaker som du har i hemmet där, bara för att vara extra säker. Bra inspiration finner du även i Elledecoration.se, där hittar du nämligen en helt egen kategori för hemmakontor.