Julpyntandet kan börja

Det börjar så smått närma sig jul och butikerna har redan börjat sälja julpynt. Lite tidigt kanske många tycker men andra gillar att ha framförhållning. Ta fram adventsljusstaken, pynta granen och mys i jul.

837800-shiny-red-christmas-bulbs-and-pretty-lights

Julen har redan börjat på många håll, konstaterar man på Kristianstadsbladet. På Ovesholms slott utanför Kristianstad hade man julmarknad i slutet på oktober och busslaster kom dit för att köpa juliga saker som keramiktomtar och beredda fårskinn. Oavsett om man börjat julpynta än eller inte, är det i alla fall god tid att se över sitt pynt och möjligtvis köpa lite nytt om det behövs.

Det kan kännas dumt att börja tänka på julpynt redan nu, men är man inte ute i god tid kan det faktiskt hända att pyntet är slut när man väl ska köpa det. På Gefle Dagblad kan man läsa att många vill att butikerna ska börja sälja julpynt och julsaker tidigt. Även att många frågar redan på sommaren när julsakerna ska tas fram.

Vad gäller det julpynt som är mest populärt är det framförallt adventsljusstaken. Eftersom att den ställs fram redan i början på december, blir det den julsaken som är framme längst. Men även julgranen är en riktig klassiker i de flesta hem och hjälper att få upp julstämningen rejält. Många tycker dock att det är dyrt att köpa en gran som man bara har i några veckor. Dessutom kan den barra ner väldigt mycket i hemmet och vissna om man inte tar hand om den ordentligt. Av dessa anledningar väljer fler och fler att köpa en plastgran istället. På dinplastgran.se kan man köpa en egen plastgran.

Julpyntet har inte alltid sett ut som det gör i dag. På 50-talet var det till exempel populärt med levande ljus och flaggor.

”Julpyntet var traditionellt med nordiska flaggorna i granen.” Läs mer.