Inspirerande badrum med stora som små medel

Är badrummet slitet eller omodernt? Då kan det vara god tid för en renovering. In med det nya och ut med det gamla. Det är möjligt att göra om i badrummet med såväl stora som små medel. För den som bara vill ha en liten uppiffning kan det räcka med nya hyllor och hyllplan, krokar samt nya textilier och annan dekoration som växter. Men för den som vill göra om det helt finns det lite saker att tänka på.

Först bör man ändå fråga sig själv vad man vill ha, kanske ny inredning som ett badkar för hörn eller annat lyxigt? Kanske möjligen ett massagebadkar? Om man har tur kommer detta i kombination så att man inte behöver välja. Det man kanske borde tänka på när man skaffar ett hörnbadkar är dock att man har plats för det. Annars är det fritt fram att investera i drömbadkaret!

Vad bör och bör man inte renovera själv?

Det går att göra om ett slitet gammalt badrum till ett badrum som ger en känsla av ett lyxhotell. När man gör om i badrummet, såväl som i hemmet i stort, kan det vara bra att tänka på att vissa saker, särskilt de tekniska, kanske man ska lämna åt proffsen:

  • El, rör och ventilation –  Särskilt när det kommer till el är det lag på att ett proffs utför arbetet. Men även rör och ventilation måste bli helt rätt.
  • Tätskikt – Risken finns att det inte blir tätt nog och att vattenskador och liknande kan uppstå. Vattnet måste stanna i badrummet.
  • Plattsättning – Det kan även vara värt att anlita någon som ser till att det utförs tekniskt rätt såväl som fackmässigt. 

Man bör även se till att de hantverkare man anlitar är certifierade för de arbeten som de ska utföra!

Gör om badrummet till en plats att vistas på

Det finns inspiration att hämta överallt ifrån, bland annat kan man kika på Pinterest, bloggar eller i tidningar, om man är osäker på exakt hur man vill ha det. När man bestämt exakt stil man vill ha så är det bara att utgå från den. Vill du inte göra en helrenovering finns det alltid små medel man kan ta till med.