Inred i marin stil

En trend som är tidlös och som alltid kommer att vara trendig är den marina stilen. I år gör den även ett gästspel i julinredningen. För att få till den rätt marina looken gäller det att ha möbler som ser vindpinade och rustika ut. Samt att blanda färgerna röd, vit och blå med naturens egna färger.

6493560-nautical-icons

På sverigesradio.se kan man läsa om årets julinredning och man kan läsa att en av de största trenderna för den här julen är den hantverksmässiga julen. I den här trenden ser vi allt från garntomtar till halmslöjd och näverslöjd. En annan trend som syns väldigt tydligt i år är den marina trenden. Den här trenden bjuder på fina kombinationer av rött, blått och vitt. Enligt trendexperter är verkligen blått helrätt till jul.

Marint med skeppsgolv

Det marina temat i inredningen hör inte bara hemma på julen utan har varit en populär trend i många, många år nu. Speciellt på sommarställen har den här stilen varit framträdande. Det har handlat om allt från livbojar och fiskmåsar, till kuddar i marina färger och skeppsgolv. Just skeppsgolv är verkligen något som får ett rum att gå från vanligt till genuint marint. För att få hjälp att lägga in skeppsparkett av riktiga proffs kan man ta kontakt med Parkettdesign här.

Rustikt och väderbitet

Något annat som verkligen skapar den där marina känslan i hemmet är rotting och rustika möbler. Inreder man med detta får man nästan känslan av att vara på en båt ute i en vacker skärgård.  Enligt Göteborgs-Posten får inredningen även gärna se lite vindpinad ut och man kan nästan säga att trenden är en blandning av shabby chic och en mer elegant och proper stil.