Inred ditt hem rätt

Alla drömmer förmodligen om att ha ett fint hem som man trivs i. Vissa har precis investerat i den där bostaden de gått och kikat på under en tid. Nu är det då dags att inreda hemmet och göra det till sitt eget.

5822144-mixed

I Göteborgs-Posten kan man läsa om hur svenskarna inrett sina hem. Byggbolaget NCC har undersökt vad svenskarna gillar i inredningsväg och konstaterar att ljust och fräscht fortfarande dominerar. Vartannat hushåll väljer den strama linjen. I fyra av tio fall väljer man istället en lantlig och romantisk stil. I synerhet Stockholmare och Malmöbor väljer just dessa stilar. Göteborgare däremot är lite mer vågade i sin inredningsstil och väljer ofta andra färger en vitt på väggarna. Göteborgarna väljer även en naturlig stil med trä, oftare än vad andra gör.

Höstens inredningstrender

Oavsett i vilken stil man väljer att inreda sitt hem är det viktigt med bra förvaring för att skapa yta. Till exempel kan sideboards vara snygga att ha för förvaring. De kan man hitta här http://confidentliving.se/produkter/mobler/hyllor-forvaring/sideboards. När det kommer till inredningen väljer många även att följa de trender som råder. I en artikel på Elle Decoration kan man läsa om höstens trender vad gäller inredning.

  • Att ha en hemmaarbetsplats är trendigt och små och snygga skrivbord är heta just nu.
  • En annan inredningstrend i höst är grupperingarna av mindre bord, istället för att ha ett stort soffbord till exempel.
  • En favoritaccessoar i inredningen är spegeln. Att experimentera med spegeleffekter är trendigt just nu.
  • När det kommer till växterna i hemmet, ska man tänka oförädlat. Mossa och småträd ska se ut att komma upp ur golvet.
  • Möbler med sextiotalsinfluenser går hem i höst. Optimistiskt och elegant ska det vara.
  • Något som blivit vanligt de senaste åren är att ta inspiration från den afrikanska kontinenten i inredningen. Traditionellt afrikanskt hantverk och möbler är trendigt.
  • När det kommer till material är ljust trä och sammet populärt.

Återanvänd gamla möbler

Något som varit populärt de senaste åren, som är bra för miljön, är att köpa begagnade möbler. I Svenska Dagbladet skriver man om att en motreaktion till konsumtionssamhället blivit att återanvända det gamla.