Hyr förråd

Saknar du möjlighet att förvara dina möbler? Då kan du vara i behov av att hyra ett förråd. Här är några tips på hur du ska avgöra vart du vill hyra ditt förråd någonstans.

Det finns flera tillfällen då du kan vara i behov av att hyra ett förråd. Kanske står du inför en försäljning av din bostad och vill få undan möbler du inte vill att potentiella köpare ska se, eller så är du helt enkelt mellan två bostäder och behöver en plats att ha dina saker tills det är dags att flytta. En annan vanlig anledning till att hyra förrådsutrymme är när du ska separera, flyttar utomlands eller när du ska renovera i hemmet.

Tips när du ska hyra förråd

Visst kan det låta som världens enklaste sak att hyra ett förråd, men det finns faktiskt en hel del saker du behöver göra klart innan du gör detta. Till exempel kan det vara bra att börja med att först räkna lite på hur stort utrymme du faktiskt behöver. Är det bara en liten fåtölj och böcker behöver förrådet inta alls vara så stort, men om du ska ställa in ett helt sovrum där kan det behöva vara desto större. Andra saker att tänka på har Boupplysningen listat som följer:

  • Vad ska förvaras – detta avgör till stor del hur stort förråd du behöver hyra.
  • Behöver du tillgång till sakerna – tänk till om du behöver ha tillgång till förrådet eller inte, detta avgör om förrådet behöver vara nära dig eller om du kan hyra ett mer avsides vilket ofta är det billigare alternativet.
  • Hur säkert är förrådet – beroende på hur mycket du är villig att betala för förrådsutrymmet desto mer eller mindre säkert kan det vara att förvara möblerna här, standard är såklart att utrymmet är låst både i ditt förråd och i själva byggnaden men vad du själv måste kolla upp är om förrådsuthyraren har larm, övervakning och en försäkring.