Höj värdet på lägenheten

Inför försäljningen av en lägenhet finns det flera sätt att höja värdet. Ibland räcker det med en lätt uppfräschning men om lägenheten är i riktigt dåligt skick kan en mer omfattande renovering vara lönsam.

De flesta köpare vill ha en lägenhet i bra skick som de inte behöver renovera. Lägenheter med fina ytor och klassisk inredning leder till många intresserade köpare och budgivare. Det är därför värt att lägga pengar på renovering och inredning innan visningen. Kök och badrum i dåligt skick skrämmer tyvärr bort många köpare. Ett fräscht badrum kan höja priset på en lägenhet med många hundratusen och investeringen kan därför löna sig. Gå in och läs mer om badrumsrenovering för att få en uppfattning om pris och tidsåtgång.

Måla om och åtgärda småfel

Innan visningen är det viktigt att åtgärda alla skavanker. Saknas en list eller är tapeten trasig gäller det att fixa det. Att lägga nytt golv är relativt enkelt och ger köparen ett bättre intryck av lägenheten om nuvarande golv är repigt och fläckigt. Välj samma typ av golv i hela lägenheten. Väggarna bör vara vita, ljust grå eller beige:

–Om du har udda tapeter – tapetsera eller måla om, säger Peter Eriksen, från Mäklarhuset i Metro.

Städa och rensa

Städa lägenheten ordentligt innan visningen. Tvätta fönster och rensa bort alla personliga tillhörigheter som fotografier eller barnens teckningar och pyssel. Om du har tillgång till ett förråd är det bra att ställa ut en del möbler för att lägenheten ska se stor och luftigt ut. Ställ fram blommor och fruktfat. Kolla upp vilka inredningstrender som gäller eller ta hjälp av en homestaging stylist.