Få din drömträdgård

Svartlistade växter – eller vackra ogräs? Vissa arter kan ställa till det rejält, så pass att Naturvårdsverket upprättat en förteckning över växter man helst vill bli av med. Men alla håller inte med.

Så står det inledningsvis i en artikel från Göteborgsposten varpå man vidare kan läsa om de arter som Naturvårdsverket då svartlistat.

Bland annat finns jättebjörnloka, snöbär, såpnejlika, jättebalsamin och Vresros. Arter som alltså kan förstöra för övriga växter i trädgården. Det är ju bra att man i artikeln tar upp detta och sprider informationen. Många är det nog som strävar och drömmer om en vacker trädgård men som inte alltid har koll på vad som är bra och inte bra att ha.

Inspireras och ta hjälp

Att få till en vacker trädgård är inte alltid det lättaste. För att verkligen lyckas gäller det att ha kunskapen, tiden och orken som krävs för att trädgården ska blomma på sätt. Mycket när det kommer till trädgård handlar om att planera och se till att man har en överblick kring hur trädgården ska se ut. Den som inte vet hur man ska gå vidare för att få en snygg trädgård eller hur man planerar en bra trädgårdsdesign kan få hjälp, genom att anställa en trädgårdsarkitekt. Det är då man kan bli som mest säker på ett vackert resultat. En ska också komma ihåg att det inte betyder att man själv inte får vara med och bestämma, du kan säkerligen själv komma med önskemål och tankar för hur man ska göra. En sak som också är bra är att bli inspirerad av andras trädgård. Till exempel kan du inspireras den oslagbara trädgården som man skrivit om i denna artikel från Expressens Leva & Bo, den är magisk!
soldäck uteplats utemöbler