Därför slipper du inbrott

Någonsin funderat över hur en tjuv väljer ut de hem han ska göra inbrott i? Här är en unik inblick i hur tjuven tänker och hur du gör för att skydda dig på bästa sätt från att bli drabbad av inbrott.

Vintertid sker de flesta inbrott i både villor och i lägenheter, men vissa hem undviker tjuvarna att ta sig in i, hur kommer det sig? Den främsta avskräckande detaljen på en bostad som tjuven först och främst lägger märke till är huruvida huset är utrustat med en säkerhetsdörr eller inte. Sedan är det låsen som kontrolleras på både andra dörrar och på fönster. Så hur ska man göra för att undvika att tjuven väljer ens hem att göra inbrott i? Här är några snabba tips:

  1. Skaffa säkerhetsdörr
  2. Skaffa lås till alla fönster, balkong- och altandörrar samt till källare och andra ingångar om sådana dörrar finns.
  3. Skaffa ett hemlarm med utryckning

Fler tips för att undvika inbrott

Något som många kriminella gör är att de hittar sätt för att se om de boende i ett hem är hemma eller inte, det kan till exempel vara allt från att lägga en större sten på verandan eller att lägga en gren på uppfarten. Och om man skulle upptäck att sådant sker, vad ska man göra då? Till Aftonbladet säger den före detta kriminelle Christer, som idag är fri från kriminalitet och en av grundarna till KRIS (Kriminellas revansch i samhället), att man inte ska tveka med att ringa polisen. På så vis säkerställer man att polisen kan hålla ett extra öga på området och rycka ut snabbare om ett inbrott väl skulle rapporteras in.

En annan sak som kan vara bra att göra r att meddela grannarna om du ska åka bort så att de kan vara där och tömma brevlådan och hålla ett extra öga på ditt hem när du själv inte kan det. Sedan som alltid så ska du undvika att ha dina föremål framme och säkerställa att du har en bra försäkring om du skulle drabbas av inbrott trots alla dina förebyggande åtgärder.