Därför är fönsterputsning viktigt att göra

För att ha välmående fönster är det viktigt att putsa dem med jämna mellanrum. Två gånger per år är bra att ge fönsterna en omgång. Förutom att ditt hem blir finare skyddar du dina fönster mot skador vid regelbunden fönsterputsning.

När solen kommer fram avslöjar sig smutsen på fönsterna. Att ha rena och fräscha fönster är betydelsefullt. Hemmet känns helt plötsligt härligare och mer trivsamt när fönsterna är rena. Men att putsa fönsterna tar en hel del tid i anspråk. För att få skinande rena fönster kan du anlita professionell hjälp. Kolla in https://www.fonsterputsning-stockholm.se/ om du vill ha skinande rena fönster till rimliga priser. Genom att ta hjälp med fönsterputsningen kan både ha ett fint hem och slippa lägga ner tid på fönsterna.

“Inget är så avslöjande som vårsolens strålar.” Läs mer här

Smuts kan skada fönstren

Förutom att ditt hem blir mer tilltalande med rena fönster är det faktiskt viktigt att hålla dem rena för att kalk och smuts inte ska skada fönsterna. Det är bra att ge fönsterna en omgång ungefär två gånger per år. Om du håller efter dina fönster minskar du även risk för repor på glaset. På ett riktigt smutsigt fönster kan smutsen orsaka repor när fönstret ska rengöras. Den bästa tiden att putsa fönsterna är senvinter eller när våren kommer. På hösten innan det börjar bli kallt är det också en bra att ge fönsterna en omgång. Det är möjligt att putsa fönsterna på vintern men det är lite kallare och du behöver exempelvis spolarvätska som gör att vattnet inte fryser. Putsa inte fönster i direkt solljus eftersom risken för få ränder då är stor.