Bostadsmarknaden svajar

Under hela året har man kunnat följa hur bostadspriserna bara blir högre och högre och allt fler ställer sig frågan how high can they go? Nu börjar man kunna se att priserna svajar, men inte för de mest attraktiva objekten.

Efter Konjunkturinstitutet, KI, gått ut med sina spekulationer om en eventuell bostadsbubbla har det för med sig att spekulanter blivit oroliga och med det blivit mer återhållsamma skriver tidningen Dagens Industri.

”Under de senaste 2-3 veckorna har Fastighetsbyråns innerstadskontor i Stockholm märkt av en dämpning på marknaden. Färre personer har kommit på visningarna och även färre personer har deltagit i budgivningar.”

Dock går de mest attraktiva objekten för hisnande priser och ser man till Malmö och Göteborg så har marknaden inte stannat av på samma sätt som den gjort i Stockholm. Snart närmar sig även jultider och då kommer det ligga färre objekt på marknaden så där kan det blir prishets igen om många är sugna på att flytta.

Unnar sig renovering

3167021-good-better-best-signpost-representing-ratings-and-improvementsVad man kan se nu när många väljer att göra en flytt i Stockholm så väljer de att unna sig en renovering och att starta sitt nya liv på bästa tänkbara sätt. Räntan är otroligt låg och man får en låg avgift i månaden. Detta gör att man enklare kan bygga sitt drömhem. Dock ska man tänka på att nu när räntan är låg så är det bra att man tänker på att amortera – även då det inte är något krav om man kan betala 75 % av sin bostad. Väljer man att amortera så kommer man under sikt att komma ner i kostnad och detta kan vara tacksamt sedan när räntorna slår i taket.