Börja renovera köket

Börjar det bli dags att renovera köket? Läs då vidare för att få tips om vad du ska tänka på för ett kök med en fräschare känsla!

En av de allra viktigaste platserna i ett hem är köket. Det är här vi inte bara lagar och äter mat utan också socialiserar med familj och vänner. Av den anledningen är det förstås mycket angeläget att köket blir till en plats där alla trivs och som känns både fräsch och inbjudande. Vi kommer här att titta lite närmare på hur du kan gå tillväga när ditt kök behöver få sig en uppdatering. Det kan exempelvis handla om nya vitvaror men också om billigare sätt att ge köket ett nytt ansikte.

Se helheten

Börja med att se dig omkring i köket. Hur är den totala känslan; är det trivsamt eller en katastrof? Ibland kan det kännas i det närmaste hopplöst när du inser allt som skulle kunna gå att göra, men som kostar därefter. Ta det från början, allt behöver inte göras på en och samma gång. Se det istället som ett arbete i flera steg. Smart är dock att upprätta någon form av plan över det som du vill fixa; gärna med tidsangivelser så att du redan från planeringsstadiet kan skönja det färdiga köket.

Förädla med enkla medel

Börjar köksluckorna se lite trötta ut? Ett alternativ är förstås att byta ut dem. Det här kan dock bli ganska kostsamt, så överväg istället att lackera om dem. Luckorna kommer se som nya ut – och det är ju precis det du vill, samtidigt som du betalat mycket mindre än för helt nya luckor. Som pricken över i kan du också se till att samtidigt byta ut knopparna på luckor och skåp; en mindre investering som gör stor skillnad. En annan metod för att få en känsla av ett nytt kök, och som inte behöver kosta så mycket, är att byta golv. Lägger du golvet för egen hand handlar det som regel om en mycket liten kostnad. Självklart gör vitvarorna också sitt för kökets utseende och är de gamla och slitna kan det därför vara på sin plats att byta ut dem. Tänk också på att gamla vitvaror är mycket mer energislukande än nyare varianter, så här finns pengar att tjäna på sikt.