Använd ljuset

Vi rör oss mot mörkare tider. men även då vi har sommar och solsken är det bra om vi vet hur vi ska använda oss av ljuset för att skapa den bästa tänkbara inomhusmiljön. För rätt ljus och rätt punktmarkering kan göra enorm skillnad. 

6424842-contemporary-lampLjuset från våra lampor är, när det kommer till inredning otroligt underskattade. Genom att se dess potential kan vi både få ett mer harmoniskt hem, men även spara in på vårs slantar så vi kan köpa mer julklappar. Tänk bara på skillnaden som blir om du är lite seg och det börjar mörkna ute, vad som händer med dig om du väljer att släcka de stora lamporna med dess hårda ljus för att ge plats åt de mindre mjuka punktbelysningslamporna. Det ger en enormt härlig känsla. Det är enkelt att skapa en harmonisk inomhusmiljö med hjälp av rätt ljus.

Vågen till rätt ljus

Vad du ska tänka på är att utgå från vad det ska vara för aktivitet i rummet och låt den styra belysningen. Lite kraftigare lampor för läsning och mer mjukt avslappnade för att bara lysa upp och skapa en härlig stämning.  Är du orolig över vilken typ av lampa du ska välja så är ofta alltid standardsvaret att du ska använda en led-lampa. På Spotiled.se finner du ett stort utbud och nu finns det ledlampor med mycket bra behagligt sken. Även om de kanske är något dyrare så är de energisnåla och håller längre, vilket är bättre på längre sikt.

Så, för att göra ditt hem lite ljusare är det viktigt att du väljer lampa efter smak och behov och sedan en ledlampa av rätt styrka. Då kommer ljusen få konkurrens på kvällarna.